En toen overkwam het mijzelf....dit wordt mijn vaders verlies overléven, niet verwerken

Categorie:
Datum: 1 februari 2022

Toen mijn vader 2,5 jaar geleden overleed na een hevige strijd tegen prostaatkanker maakte dit emoties bij mij los die ik niet eerder in mijn leven mee heb gemaakt. Tot op de dag van vandaag kan ik mij de laatste momenten in het ziekenhuis herinneren,  het moment dat ik de volgende ochtend thuis wakkerschrok, mijn moeder belde en vroeg 'hoe is het' en mijn moeder zei 'hoe vertel ik een dochter dat haar vader net is overleden?' Mijn papa had een 2 minuten daarvoor zijn laatste adem uitgeblazen....Op het moment dat ik dit schrijf voel ik dezelfde pijn als diezelfde ochtend. Misschien niet even intensief, maar die emotie, dat gevoel, dat vergeet je nooit meer. Net als de aanblik en de geur van het lichaam van mijn vader de dagen daarna. De rit van de rouwstoet, het beeld van zijn witte rouwauto terwijl wij er achter reden vergeet ik nooit meer.

En dan de harde realiteit, de weken en maanden na zijn verlies. Volledig 'moe' en zoveel mogelijk behoefte hebben aan afleiding.

Vanuit mijn vorige werk als sociaal pedagogisch hulpverlener heb ik veel geleerd over rouw en rouwverwerking, maar wat ben ik hier anders naar gaan kijken nu het mijzelf is overkomen! Rouwen om een verlies is niet 'verwerken', maar het is eerder overleven. Soms was het gevoel dagen zwak, soms weken zwak, soms was het maanden zwak, maar nooit weg.

De man die mij hier heel erg bij heeft geholpen en waar ik meerdere lezingen 'live' van bij heb kunnen wonen is rouwdeskundige Manu Keirse. Ik kende

zijn 'lessen' al, maar wat werden deze tastbaar na het verlies van mijn eigen vader. Het is nu 2,5 jaar geleden, ik mag nog steeds verdriet hebben om het verlies van mijn vader. Hij zal er niet bij zijn, bij grote momenten in mijn leven. Dat 'geef ik geen plekje' of 'verwerk' ik niet, dat overleef ik. Dat is continu confrontatie. Wat ben ik dankbaar voor de mensen die 'luisteren' zonder oordeel, maar gewoon je verhaal aan horen. Dat heeft er uiteindelijk bij mij voor gezorgd dat ik zijn verlies om kon zetten naar de geboorte van uitvaartmovie.nl, iets wat ik dolgraag met hem zou delen....

Over Uitvaartmovie
Met passie en enthousiasme werken aan waardevolle herinneringen.
Lees verder
Werkwijze
Lees over onze "onzichtbare"en respectvolle werkwijze.
Lees verder
Contact
Neem vrijblijvend contact met ons op via de contactpagina.
Lees verder
© Uitvaartmovie | Website door
Click Active Internet en Media
crossmenuarrow-right