Over Uitvaartmovie

"Als iemand mij 3 jaar geleden had verteld dat ik in 2022 m'n eigen bedrijf zou opzetten en fulltime videograaf zou zijn had ik heel hard gelachen, vanuit ongeloof....."

Mijn passie ingezet voor het filmen van uitvaarten

In 2020 heb ik, na het onverwachte overlijden van mijn eigen vader, mijn vaste baan in het ziekenhuis opgezegd om van mijn grote passie filmen mijn fulltime job te maken.
Vandaag de dag is er niks mooiers om iedere dag op te staan en vanuit mijn passie en enthousiasme te kunnen werken.
Ik ga 100% voor mijn dromen en doelen en werk continu aan mijn ontwikkeling als filmmaker en ondernemer.
Het resultaat van de uitvaartfilm mag er wezen
Ik vind het daarbij heel belangrijk om tevreden klanten en waardevolle partnerships te hebben. Dàt maakt mijn werk zo bijzonder, iets moois te maken middels video voor iedere klant en connecten met andere ondernemers om elkaar te versterken en het maximale uit elkaars talenten te halen.
Waarom een uitvaart filmen
Toen mijn vader overleed hadden wij achteraf geen beelden of geluidsopnames van de uitvaart. Hier hebben sommige van mijn familie en ikzelf achteraf last van gehad. We hadden heel graag beelden gehad van het ophalen van mijn vader thuis, de rit naar het uitvaartcentrum of de speeches teruggehoord. Helaas was dit niet mogelijk....

Uitvaart op film

Nadat ik in 2020 mijn baan als sociaal pedagogisch hulpverlener opzegde nam ik contact op met de uitvaartleider van mijn eigen vader en legde ik het idee en mijn visie voor. Een schot in de roos. In de eerste week filmde ik meteen 4 uitvaarten. Inmiddels heb ik tientallen uitvaarten vast mogen leggen bij verschillende uitvaartleiders of voor diverse nabestaanden en hier ben ik heel erg dankbaar voor. Toch bleef het gevoel hangen.....hoe kan ik anderen helpen met mijn talent die dwars door het verlies van een dierbare heen gaan? Dit wil ik groter aanpakken!

Het maakt het verlies tastbaar en dat mag er zijn!

tirza Koman uitvaartmovie
"Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de boodschap van het bestaan van uitvaartvideografie en uitvaartmovie.nl! Waarom ik dit vertel?"
Tirza Verduin

Het taboe op het filmen van uitvaarten doorbreken

Vaak als ik mensen vertel over de mogelijkheid van het vastleggen van een uitvaart en de gedachte hierachter krijg ik de reactie: 'Ohh, had ik dat geweten....dat had ik eigenlijk wel gewild.'
Hoezo dan?
Er lijkt een groot taboe te liggen op het filmen van uitvaarten. De dood en alles wat hier bij komt kijken is een niet vaak besproken onderdeel voor veel mensen. In mijn vorig werk als sociaal pedagogisch hulpverlener kwam ik dit vaak tegen. Dit is m.i. niet nodig. De uitvaart van een geliefde is onderdeel van het life-event van deze geliefde verliezen. De beelden die uitvaartmovie creëert kunnen positief bijdragen aan het gehele rouwproces, met alle facetten van dien, maar bovenal als herinnering en naslagwerk. Het maakt het verlies tastbaar en dat mag er zijn!

uitvaart laten filmenfilmen van uitvaarten
Werkwijze
Lees over onze "onzichtbare"en respectvolle werkwijze.
Lees verder
Tarieven
Bekijk de gunstige tarieven in de vorm van drie pakketten.
Lees verder
Meer in ons Blog
Lees meer ervaringen en artikelen op de blogpagina.
Lees verder
© Uitvaartmovie | Website door
Click Active Internet en Media
crossmenuarrow-right